Uitvoeringen in Boshuis groot succes

Klik hier voor alle foto's
van de uitvoering 2018
Klik hier voor de video 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2018 vond voor het eerst de jaarlijkse uitvoering plaats in het Boshuis in Klarenbeek. De overstap van De Nieuwe Zweep naar het kleinere Boshuis pakte zeer goed uit. Het gaf een intieme sfeer. Op vrijdag was de zaal iets minder gevuld, dan de zaterdagavond, maar uiteindelijk hebben we in totaal ruim 540 kaarten verkocht. Iets waar we als vereniging erg trots op zijn. Hieronder staat een uitgebreid verslag. 

Diplomalessers

De diplomalessers mochten het spits afbijten. De groep bestaat uit 8 Leerlingen, waarvan 3 beginners en 5 iets gevorderden. De allerkleinsten openden met “Feest met Mickey” uit het boek. Bij het tweede nummer “Old Shatterhand” kwamen de iets gevorderden aan bod. Het ging meteen goed. De vaders en moeders en opa’s en oma’s waren bijzonder trots op hun (klein)kind(eren). Om de beurt speelden de beginners “Que sie que no” en daarna de gevorderden “Over stok en steen”.

Diplomalessers

De diplomalessers krijgen in groepjes van 2 les van Mariël van Wijngeeren en Linda van den Beukel. Linda heeft vorig jaar het stokje van Annet van Wijngeeren over genomen. Speciaal voor de uitvoering, in januari, stoppen de reguliere individuele lessen en worden de leerlingen samen gevoegd. Zo leren zij ook samen spelen. Dat is moeilijk, maar ook heel leerzaam en een goede voorbereiding op het jeugdokrest. Zo speelden ze onder meer "Molletje" en "Twinkle twinkle little star" samen. Je kon horen, dat ze flink hun best hadden gedaan. Ze kregen een geweldig applaus van het publiek.

Enthousiast jeugdorkest

Na de diplomalessers gaat het jeugdorkest verder. Zij openden hun optreden met “Hallo allemaal” uit de serie “De luizenmoeder”. Als juf Ank opende Lindsay Kleverwal de muziekles. Daarna volgde het nummer van Monique Smit “Dans”. Mion Diks nam de zangpartij voor haar rekening, terwijl Mischa Huis in ’t Veld een dansje opvoerde. Een lekker vlot nummer.

Jeugdorkest

Het instrumentale nummer “Treat you better” volgde, waarna Lindsay Kleverwal het nummer “Save the World” heel verdienstelijk bracht. Thomas Brink had in dit nummer een heuse drumsolo. Hij deed dat super. Er zit veel muzikaaltalent in het jeugdorkest. Zo hadden Emiel Kok en Bram Beltman een accordeonsolo in het nummer “Living la vida loca”. Een gezellig en vlot nummer.

Het één na laatste nummer “Hold back the River” werd zeer goed gezongen door Jeanne Hoitink, Lindsay Kleverwal en Mariël van Wijngeeren. Het orkest sloot hun optreden af, met het gezellige nummer van André Hazes “Leef”, wat gezongen werd door Inge Hulshof. Ze kreeg met dit nummer de zaal mee in een polonaise. Een gezellige afsluiter voor de pauze.

Afwisselend A-orkest

Dirigente Heidi Wolters opende het programma van het A-orkest spetterend met het bluesnummer “Something got a hold on me”. Heidi vertolkte daarbij zelf de hoofdrol met Tina Wassink, Mariël van Wijngeeren en Marlou van Wijngeeren op de achtergrond. Daarna volgde het altijd gezellige “Let youre love flow”, dat verdienstelijk gezongen werd door Michel Kleverwal, met Tina, Mariël en Heidi op de achtergrond.

Dat het orkest ook van country en western houdt, weten we. Met het nummer “Feel like a women” van Shania Twain, gezongen door Mariël, kwam dat nog eens naar voren. Daarna volgde het instrumentale nummer “I ‘m still standing” van Elton John. Het orkest speelt ook regelmatig nummers van Marco Borsato en dit keer hebben ze er een medley van gemaakt. Met het gevoelige nummer “Say something” raakten Michel en Marlou met hun zangkunsten menig gevoelige snaar.

A orkest

Daarna volgden twee nummers uit de oude doos nl. het gezellig aangeklede “Late at night” van Maywood gezongen door Mariël en Tina en “Foxy Foxtrot” van Nico Haak, wat gezongen werd door Hugo Hoitink en Michel en Heidi. Marlou van Wijngeeren maakte met een hele bijzondere dame een dansje door de hele zaal. De bezoekers deinden lekker mee op de muzikale klanken.

Toen volgde een instrumentale “Beatles medley” met oa ‘All you need is love”, “Let it be” en “Hey Jude”. De zaal zong gezellig mee. Het orkest eindigden het programma met twee nummers uit de musical “Soldaat van oranje’. Eerst klonk de tune van de musical, waarna het zangnummer “Als wij niets doen” volgde. Een prachtige afsluiter van het A-orkest, dat gezongen werd door Hugo Hoitink, Michel Kleverwal, Mariël van Wijngeeren, Marlou van Wijngeeren, Muriël Meijerink en Tina Wassink. Het orkest kreeg beide avonden een staande ovatie.

Sketch

Net als elk jaar, brengen de leden een aantal leuke stukjes. Het lijkt elk jaar moeilijker te worden, maar het is weer gelukt een vrolijk programma in elkaar te zetten. Als rode draad door het programma, bespraken de buurvrouwen “Bo-ter-Ham” en “Con-nie-Plassen” alle wetenswaardigheden uit de buurt.

Na de eerste kennismaking met de buurvrouwen bezongen Joop Koers en Nellie Plette, de situatie zoals we allemaal wel kennen bij een warm- en koudbuffet. Daarna volgde een vermakelijke sketch “bij de oogarts” door Gerrie Hertgers en Hermien van Gerrevink. De buurvrouwen vonden daar natuurlijk ook van alles van. Mieke Rutenfrans kroop in de huid van een palingvisser. Zij werd daarbij ondersteunt door een 5-tal achtergrondzangeressen/danseressen. Uiteindelijk belandde de paling op een broodje.

Sketch

Het mooie “Beneath you're beautiful” volgde. Aan het applaus te horen, vond de zaal vond het een geweldig nummer. Het werd gezongen door Mariël met op de achtergrond, Michel, Tina, Marlou en Heidi. Het programma werd afgesloten met het “lalalala-lied”. Een nummer waarvan de tekst zich laat raden. Tot slot werden de wat pessimistische buurvrouwen van hun balkon geduwd, daarmee kreeg Michel de lachers op zijn hand. Het was een gezellige afsluiter van de avond.

Wilt u meer foto's zien? Dat kan door hier te klikken.

Foto's gemaakt door Hans Wolven.

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media