Verrassende uitvoering 25 maart 2017

Op zaterdag 25 maart vond onze jaarlijkse uitvoering plaats bij de Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Dit keer werd een 'klein' feestje gevierd, want we bestaan dit jaar 70 jaar! Dat mag toch wel een mijlpaal genoemd worden. De uitvoering was een verrassend muzikaal avondje uit voor de ruim 550 bezoekers.

2017 03 07 Polonaise

Diplomalessers

De jongste leerlingen mochten de avond openen met "Kuckuck, Kuckuck". De groep diplomalessers bestaat uit 7 leerlingen. Deze beginners krijgen in groepjes van 2 les van moeder en dochter Annet en Mariël van Wijngeeren.

Speciaal voor de uitvoering stoppen de reguliere individuele lessen en worden de leerlingen samen gevoegd. Zo leren zij samen spelen. Dat is moeilijk, maar ook heel leerzaam. Bovendien willen we dat iedereen mee kan doen aan de uitvoering. Zo speelden ze ondermeer "Marika", "Kermismuziek" en "Heimwee". Aandoenlijk om te zien en te horen.

2017 03 01 Diplomalessers

Onverwachte diploma-uitreiking

Jasper Roodink en Sylvia de Winkel speelden om de beurt het laatste nummer uit het lesboek. Wat zij niet wisten is dat zij gewoon examen deden. Mariël verklapte het na afloop. Zij hadden het goed gedaan.

Met een grote glimlach en met flink applaus van het publiek namen ze hun Mondolia-diploma in ontvangst. Tot slot speelden ze met z'n allen "Carnaval van Venetië". Ze kregen een geweldig applaus van het publiek.

2017 03 02 Diplomauitreiking

Muziek, zang en dans van het jeugdorkest

Daarna was het jeugdorkest aan de beurt. Zij begonnen met het instrumentale "Heaven" van Do. Deze jeugd heeft de toekomst. Er zit veel muzikaal talent tussen. Ze zongen en speelden onder meer "Ik ben ik, jij bent jij" van Sarah en Julia, "Umbrella" en gevoelige "Let it Go" uit de film Frozen.

De zangpartijen waren voor rekening van Lindsay Kleverwal, Mion Diks, Inge Hulshof en Mischa Huis in 't Veld. De ritme-instrumenten werden bespeeld door Mion Diks, June Velthuis en Jasper Roodink. Bij sommige liedjes was zelfs een dansje ingestudeerd.

Daarna werd er voor de jarige Mion Diks "lang zal ze leven" gespeeld en gezongen. De zaal zong uitbundig mee. Ze kreeg van de dirigenten een cadeautje.

2017 03 03 Jeugdorkest

Annet van Wijngeeren draagt dirigeerstokje over

Moeder en dochter van Wijngeeren stonden nog één keer samen voor het jeugdorkest. Als verrassing had de jeugd een liedje voor Annet geschreven en een herinneringenboek gemaakt. Annet werd geroerd door 'haar' jeugd. Daarna bedankte voorzitter Hugo Hoitink Annet voor haar inzet als dirigente en overhandigde een mooi beeld. Waarop Annet op haar beurt de jeugd bedankte voor de fijne tijd met het orkest.

Ze droeg haar symbolische dirigeerstokje over aan Mariël en Jantine Schotman, die haar debuut maakte als dirigente. Jantine maakte meteen gebruik van haar versierde dirigeerstokje en het orkest sloot af met "Jij laat mij niet slapen" van Jan Smit. Ook deze jeugd kreeg een groot applaus van het publiek.

2017 03 04 Afscheid Annet

Veelzijdig A-orkest

Na de pauze startten we onder leiding van dirigente Heidi Wolters met het nummer "Als je d'r niet bij bent" van Jan Smit. Vanwege ons 70-jarig jubileum deden alle leden, dus ook de jeugd mee aan dit nummer. De jeugd nam de zangpartijen voor hun rekening. Een prachtig samenspel.

Daarna volgde het vlotte "It takes two" van Marvin Gaye en Kim Weston. Michel Kleverwal en Muriel Meijerink zongen dit nummer. Het orkest vervolgde met het mooie instrumentale nummer Conquest of Paradise van Vangelis. Het publiek was onder de indruk van dit mysterieuze nummer.

Met het nummer van Phil Collins "True Colors" vervolgde het orkest. Het werd gezongen door Marlou van Wijngeeren, Michel Kleverwal, Muriel Meijerink, Tina Wassink en Mariël van Wijngeeren. Dezelfde dames zongen vervolgens verdienstelijk het vrolijke "It's raining men".

2017 03 05 A-orkest

Verrassend mooi

Dirigente Heidi Wolters raakte met haar zangkunsten een gevoelige snaar met het nummer "Gezegend Nubië" uit de musical Aïda. Zij werd muzikaal ondersteund door het orkest en een achtergrondkoortje bestaande uit Michel Kleverwal, Muriël Meijerink, Tina Wassink en Mariël en Marlou van Wijngeeren. Het werd prachtig gezongen.

Het programma werd vervolgd met "Zaterdag" (van Blof) gezongen door Mariël van Wijngeeren. Tijdens de instrumentale "Rock en Roll-medley" dansten Marlou van Wijngeeren en Craig Brom van Wensink Dancemasters uit Apeldoorn de Rock en Roll. Het was voor het publiek niet alleen mooi om te horen, maar ook leuk om te zien.

Het A-orkest besloot het optreden met een gezellige "Polonaise medley". De zaal kon lekker meezingen met de refreinen van onder meer "Mien waar is mijn feestneus", "Brabantse nachten" en "Er staat een paard in de gang". Het publiek vond het leuk. De jeugdleden liepen de polonaise in de zaal en kregen daarbij al snel ondersteuning van jeugdige bezoekers.

2017 03 06 Nubië

Sketch

De leden proberen ook altijd een aantal leuke stukjes te brengen. Lollige nummers, maar ook acts die de bezoekers weten te raken. Het eerste nummer na de pauze was het "vierakkoordenlied".

Dat popmuziek niet zo moeilijk hoeft te zijn, lieten zij met deze medley van verschillende liedjes horen. Er zijn maar vier akkoorden nodig voor dit nummer. Hugo en Linda begeleidden op piano en gitaar en de zang werd verzorgd door Michel Kleverwal, Marlou van Wijngeeren, Mariël van Wijngeeren en Tina Wassink.

Mirjan Kleverwal vervolgde met de "voetenact". Dat was een flink staaltje acrobatiek. Ze heeft zich in een aantal bochten moeten wringen om deze act tot een succes te maken.

Binnen de vereniging zijn ook een aantal families lid. Hoe leuk is het om samen met je vader of dochter samen een nummer te brengen. Zeker als dat het nummer "Samen voor altijd" van Marco Borsato is. Een gevoelig nummer, dat gezongen werd door vader (Michel) en dochter (Lindsay) Kleverwal en door vader (Hugo) en dochter (Eva) Hoitink. Dochter (Jeanne) Hoitink begeleidde hen op de piano.

2017 03 08 Voetenact

Sportief eindigen

Daarna werd er een paaldans uitgevoerd. Knap gedaan, vooral door de docente. Ze wist het goed te brengen, de leerlingen volgden haar aanwijzingen op onnavolgbare wijze op. De avond werd afgesloten met "Mondolia in beweging", een persiflage op "Nederland in beweging".

De zaal deed mee en kreeg het ook warm van de "oefeningen". Of was het juist van het lachen om de woordgrappen en gekke capriolen van de meebewegende sporters. Net voor het laatste nummer bedankte voorzitter Hugo Hoitink, dirigente Heidi Wolters en de heren van licht en geluid.

Met de "vogeltjesdans" werd de avond komisch afgesloten. "Onze" Olga Commandeur ging in ieder geval verrassend uit haar "dak", terwijl "onze" Duco Bauwens eindigde als vogelverschrikker.

2017 03 09 Sportief eind

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media