Spetterende uitvoering 12 maart 2016

Op zaterdag 12 maart vond de jaarlijkse uitvoering van M.A.V. Mondolia plaats bij de Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Het publiek werd verrast met een avond vol afwisseling van muziek, zang, dans, show en andere acts. Er werd enthousiast gereageerd door de ruim 550 bezoekers op deze spetterend te noemen uitvoering. De foto's zijn gemaakt door Bert Visser. 

Leergierige diplomalessers

De diplomalessers , onder leiding van Annet en Mariël van Wijngeeren , mochten de avond starten. Vorig jaar heeft Mondolia veel nieuwe aanwas van jeugd gekregen, waardoor de beginners in twee groepen werden opgesplitst. De kinderen, die in september 2015 zijn begonnen, speelden eerst het hele notenlied, dan het halve notenlied en ze eindigden met het Kwartnotenlied. "Individueel spelen ze goed, maar het samen spelen is nog wel erg moeilijk", aldus Annet.

017 MediumDe tweede groep, gestart in april 2015, kon al net even iets meer spelen. Zo brachten zij het lied "Tiereliereliere". Het klonk al een stuk voller. Daarna volgde "mijn eerste Wals" en deze groep eindigde met "Vos je hebt mijn gans gestolen". Tot slot speelde de diplomalessers als gehele groep het nummer "Dwergenspel" met begeleiding van Mariël op haar gitaar. Een knappe prestatie voor deze beginnende muzikanten.

Enthousiast jeugdorkest

Ook het jeugdorkest staat onderleiding van het duo, moeder en dochter van Wijngeeren. Met de kleine groep kinderen, in totaal 7 kinderen, brachten zij 8 nummers. Ze startten met het Vliegerlied, gezongen door Jeanne, Lindsay, Inge, Dewi en Mion.049 Medium

Er werd bij gedanst door Femke, June, Mischa en Manon. De ritme-instrumenten waren in handen van diplomalessers Luuk, Melvin, Aniek, Faye en Jasper. Emiel Kok en Bram Beltman speelden de hoofdpartij van het nummer op hun accordeon. Het geheel werd afgemaakt door Thomas Brink op de drums. Een spetterende opening van het jeugdorkest.

Daarna zongen Jeanne en Lindsay het nummer "Overrated" op uitstekende wijze. Op het nummer "Singing in the rain" mocht het publiek meedoen met het creëren van regen. Eva, Manon en Mion, deden voor hoe dat moest. Een leuke interactie! Tijdens het nummer dansten Mischa, Manon, Mion en Dewi met paraplu's.Het orkest ging verder met het nummer "Beauty and the brains", dat werd gezongen door Inge, Mischa en Mion. Inge Hulshof bracht een voordracht getiteld "Meester Koos". Ze deed dat helemaal in haar eentje. Wat een lef!

122 MediumDaarna speelden ze "Me and my selfie", met zang door Mischa en Mion en danseressen Jeanne en Femke. Met "Stilte in de storm" speelde Laureen (oud jeugdlid) op haar dwarsfluit mee. Het ritme van dit nummer was in handen van June en Eva. De diplomalessers zagen we terug in het jeugdorkest bij het verzorgen van ritme, dans en zang. Een mooie aanvulling. De dames Van Wijngeeren zorgden samen met hun jeugd voor drie kwartier kijk- en luisterplezier en sloten met het instrumentale nummer "Hey Brother" af. Het doek sloot na een geweldig applaus voor deze jeugdleden. 

Afwisselend A-orkest

Het A-orkest, onder leiding van Heidi Wolters speelden 10 nummers. Ze gingen van start met het muzikale "You're the voice". Aangevuld met het trommelen op regentonnen door Michel, Robin, Marlou en Jantine, was dit een spectaculaire opening. Daarna volgde een countrynummer "Any Man of mine" van Shania Twain, gezongen door Mariël van Wijngeeren, met op de achtergrond Tina, Muriël, Michel en Marlou. Laureen speelde mee op haar dwarsfluit. De cowboyhoeden gedragen door het orkest maakte het geheel af. Daarna volgde het moeilijke instrumentale nummer "Gaia" van Valencia. Marja Romeijn heeft dit nummer speciaal voor het orkest gearrangeerd. Het klonk als een klok.245 Medium

Daarna volgde het gevoelige "Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij. De zusjes Mariël en Marlou van Wijngeeren raakten daarmee een gevoelige snaar. Het nummer Maid of Orleans (Joan of Arc) uit 1981 van de Britse band Ochestral Manouvres in the Dark, werd zeer verdienstelijk gespeeld. Vervolgens werd een medley van de Dolly Dots gebracht. Deze werd gezongen door een stel kleurrijke dames, nl. Laureen, Tina, Marlou, Muriël en Mariël.

De klassieker van Frank Sinatra, New York, werd op onnavolgbare wijze door Robin vertolkt! Jantine Schotman maakte het arrangement voor dit nummer, zoals ze wel meer voor de vereniging schrijft. Tina Wassink, Mariël van Wijngeeren zongen samen met dirigente Heidi Wolters het nummer Magic van de zusjes Og3ne. Een mooi gevoelig nummer. Het éénnalaatste nummer was het vlotte nummer "Open je Ogen" van Blof. Deze werd gezongen door Michel, Tina, Mariël en Marlou en Muriël. 343 Medium

Tot slot volgde nog een medley van Normaal. Heidi Wolters en Gerrie Hertgers kropen met dit nummer voor de eerste keer samen in de pen om dit arrangement voor het orkest te schrijven. Ze kregen daarbij hulp van voorzitter Hugo Hoitink, die ook nummers voor het A-orkest arrangeert . Vooraf werd het publiek warm gemaakt door mee te zingen met een aantal nummers van Normaal, waar het orkest op inhaakte. De medley van de achterhoekse band werd gezongen door het drietal, Henri Nijhof, Hugo Hoitink en Michel Kleverwal. Het publiek zong mee en het orkest kreeg tot slot een staande ovatie. En was daarmee een echte afsluiter van het A-orkest onder de bezielende leiding van Heidi Wolters. 

Lachen met Mondolia

Bij het laatste onderdeel van de avond de sketch, liedjes en andere acts mocht het publiek ook meedoen. Het begon met de sketch " diefstal van een auto".437 Medium Een hilarische sketch. De eigenaar van de auto vergat het belangrijkste gestolen item uit haar auto te vertellen tegen de agent.

Daarna volgde een gewaagd nummer"Iets voor mannen" gebracht en gezongen door drie heren, nl. Michel Kleverwal, Hugo Hoitink en Henri Nijhof. De dubbelzinnige tekst was treffend en het publiek lachte luidkeels om de tekst.

Daarna brachten moeder (Mirjan) en dochter (Lindsay) Kleverwal de "Funny act". Met gezichtjes op hun ruggen getekend brachten ze een sterk staaltje acrobatiek. Het geheel werd daarbij goed uitgelicht door Equistic, licht en geluid.

Vervolgens kropen Mieke, Jantine en Hugo in de huid van zusters en een broeder uit de kerk. Zij werden begeleid op het kerkorgel door een wel heel bijzondere zuster (Marieke van Reen) (en een 'geheime' pianist). Leuk en gezellig om te zien en te horen. Heidi Wolters zong, als Tineke Schouten alias Helga Lawina het Tiroler Jodellied. Ze bezong haar avonturen tijdens haar eerste skivakantie, waarbij ze er op los jodelde. Zij kreeg daarbij ondersteuning van der Rudi aus Tirol (Michel). Het publiek vond het lachwekkend.

Een aantal leden hebben ook iets met ritme. Behalve een kruk, je handen, lijf en een buurvrouw was er niets nodig. Dus ook geen muziek. Precies in de maat klappen en gelijk dezelfde handelingen verrichten, maakte deze act tot een groot succes. Zeer knap gedaan. 644 Medium

De avond werd afgesloten met een rondje door Nederland met een plaatsenmedley. Uiteraard in stijl van het bezongen plaatsje zongen een aantal Mondolialeden het laatste nummer. Uiteindelijk eindigde de avond in de sneeuw met "Anton aus Tirol". Het publiek trakteerde Mondolia op een uitbundige applaus!

Klik hier voor meer foto's van de uitvoering

Wilt u weten wat het VoorsterNieuws of de Regiobode over deze uitvoering schreef? Klik dan hier (hoofdmenu/Mondolia in de media).

Uitvoering gemist? Bestel een DVD.

Heeft u deze avond gemist en wilt u het toch graag zien, bestel dan een DVD van de uitvoering. Klik hier voor meer informatie over de kosten en het bestellen ervan.

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media