Volle zaal tijdens uitvoering 22 maart 2014

uitvoering2014 001Voor een overvolle zaal vond op 22 maart 2014 onze jaarlijkse uitvoering plaats bij de Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet om, voor elk wat wils, een gevarieerd programma te brengen.

Dat de avond bij het publiek in de smaak viel bleek wel uit de staande ovatie aan het eind van de avond.

Een top jeugdorkest!

Even na 19.30 uur opende het jeugdorkest met “Klaar voor de start”. De ‘oudere’ jeugdleden zongen dit nummer van Kinderen voor Kinderen, waarbij de ‘jongere’ jeugd danste. Aan het eind haalden zij voorzitter Hugo Hoitink op voor het welkomstwoord.

Het jeugdorkest o.l.v. Annet van Wijngeeren en Heidi Wijnmaalen bracht in totaal 10 nummers ten gehore, zoals bijvoorbeeld het instrumentale ‘”When you’re gone” en de zangnummers “Dynamite”, “We both know”, “Fields of gold” en “Little talks”.

uitvoering2014 017

De zangers/zangeressen van deze nummers waren Robin Hissink, Marloes van Geijtebeek, Laureen Holthuis en Muriël Meijerink, Silke Westen en Mariël van Wijngeeren.

Plezier voorop

De dirigenten vinden het belangrijk, dat de jeugd op verschillende instrumenten kunnen spelen en en daarnaast eventueel kunnen zingen en dansen. Plezier staat voorop. Deze jeugd kan niet alleen muziek maken, maar ook goed acteren. Dat kwam bij de titelsong van de tv-serie van “Flodder” tot uiting.

Het nummer werd halverwege onderbroken door een toneelstukje. Jeanne Hoitink, Femke van den Beukel, Inge Hulshof, Lindsay Kleverwal, Bram Beltman en Noa Wijnmaalen vertolkten de rollen van Opa, Kees, Johnny, Ma Flodder en de twee buurvrouwen.

uitvoering2014 044

Dezelfde jeugdleden aangevuld met Myrthe Horstman kwamen in aktie bij het door het orkest gespeelde “Cupsong”. Zij klapten in hun handen en sloegen met bekers op een harde ondergrond. Thomas Brink (pupil van drumdocent en vrijwilliger van onze vereniging Jaap Wolters) en Emiel Kok ondersteunden dit ritmische nummer op de drum en de tamboerijn.

Afscheid jeugd

Met het zingen van “Let it be” namen zeven jeugdleden afscheid van het jeugdorkest. Vijf van hen (Mariël van Wijngeeren, Robin Hissink, Marloes van Geijtebeek, Muriël Meijerink en Laureen Holthuis) gaan over naar het A-orkest. Vervolgens werden de vaders/moeders/tante/zus van jeugdleden, die lid zijn van het A-orkest gevraagd mee te doen.

uitvoering2014 040

Op de melodie van “Mooi man” hadden de dirigenten een tekst geschreven met de titel “Mooi Mon–dolia”. De kinderen en A-orkestleden vonden het geweldig om samen op de bühne te staan. Lineke Velderman is met haar gitaar een zeer stabiele factor in het orkest evenals Kevin van Gurp met zijn melodica. Het jeugdorkest sloot af met “Little talks”, gevolgd door een daverend applaus.

Afwisselend A-orkest

Onder leiding van Heidi Wijnmaalen bracht het A-orkest tien nummers. We begonnen met een stevig instrumentaalnummer “He’s a Pirate”; de titelsong van de film “Pirates of the Caribean”. Daarna volgde zangnummer “Natural women” (van Aretha Franklin), gezongen door Mariël van Wijngeeren, Tina Wassink en Marlou van Wijngeeren.

uitvoering2014 072

Het instrumentale “Net niet op jou” van Nick en Simon verliep soepel. Met het zangnummer “Non je ne regrette rien” van Edith Piaf liet Heidi Wijnmaalen een andere kant van zichzelf zien.

Veelzijdig

Vervolgens speelden we “Basin Street Blues”. Daarmee lieten we horen, dat ook Rythm en Blues tot onze mogelijkheden behoren. Robin Hissink zong uitstekend het mooie “Dapper en Sterk” van Jim Bakkum. Daarna volgde “Bestel maar” en “Niet of nooit geweest”.

Michel Kleverwal en Robin Hissink zongen dit nummer van Acda en de Munnik en Hugo Hoitink nam de mondharmonicasolo voor zijn rekening. Bij het publiek ging “Paradise by the dashboardlight” van Meat Loaf er als koek in. Michel Kleverwal, Tina Wassink, Mariël en Marlou van Wijngeeren zongen het, waarbij Ellen Bannink en Stefan Schols het dansen voor hun rekening namen.

uitvoering2014 094

Het A-orkest sloot af met “Mijn pakkie an” uit de Musical Aïda. Heidi kroop in de rol van de dochter van de Farao met als passie: kleding kiezen. Zij zong het nummer vol overgave. De jeugdleden als haar ‘kleedsters” dansten om Heidi heen. Een goede afsluiter van de avond met een staande ovatie van het publiek als slagroom op de taart.

Verrassende Sketch en acts

Bij het laatste onderdeel van de avond de sketch, liedjes en andere acts kwamen we, oordelend naar het publiek verrassend voor de dag. Met “Als ik toch eens rijk was” uit de musical “Anatevka” gingen we terug in de tijd. Heidi zong hét nummer van hoofdrolspeler Tevje, destijds vertolkt door Lex Goudsmits. Hugo Hoitink begeleidde haar op piano.

Daarna volgde een bijzondere dansact. De dames, gekleed in het zwart/wit, lieten het publiek in verwarring achter, omdat men niet goed kon zien, hoe ze dat nu deden. Pasjes, die eigenlijk niet kunnen. 

uitvoering2014 142

In het Central Parc van New York hielden een aantal mensen lunchpauze en toen ontstond er zomaar een bijzonder muzikaal groepje, dat het zangnummer “Blurred Lines” bracht. Het werd ondersteund door een aantal muzikanten met speelgoedinstrumenten.

Van WC naar romantiek tot meezingen

Van de zakelijke wereld in New York ging het naar de dagelijkse noodzaak. In de sketch “Ode aan …………….” ontving een toiletjuffrouw een aantal bijzondere bezoekers met hoge nood. Hilarisch waren de momenten van deze bezoekers.

De toiletjuffrouw gespeeld door Mieke was zo trots op haar werk, dat zij een ode bracht aan de WC. De rollen van de toiletbezoekers werden gespeeld door Coby Holdijk, Dinie en Hermien van Gerrevink, Suzan Beltman en Jos Driessen.

Van een dagelijks gebruiksvoorwerp stapten we over naar het romantische nummer “You’re the reason”. Mariël zong het erg gevoelig en haar zus Marlou begeleidde haar op piano.

De avond werd afgesloten met een gezellige Schlagermedley.” Ich bin wie Du”, “Du” ,”Ein Festival der Liebe” en “Schöne Maid” werden in bijpassende kleding gezongen door Hugo Hoitink, Michel Kleverwal, Robin Hissink en Heidi Wijnmaalen, Tina Wassink, Marlou van Wijngeeren.

De muzikale begeleiding was in handen van Linda van den Beukel, Mariël van Wijngeeren, Maaike de groot, Henri Nijhof, Annet van Wijngeeren, Mirjan Kleverwal en Marieke van Reen. Het publiek zong uit volle borst mee. Voorzitter Hugo Hoitink bedankte het publiek waarna “Ein Festival der Liebe” door iedereen werd meegezongen.

uitvoering2014 152

Tot Slot

Rond 23.00 uur viel het doek. We kunnen terug kijken op een meer dan geslaagde uitvoering! Kunnen we dat volgend jaar overtreffen? Houd onze website www.mondolia.nl, onze facebookpagina www.facebook.com/mondolia en twitteraccount @mavmondolia in de gaten!

 

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media