Uitvoering in Boshuis weer geslaagd

Klik hier voor alle foto's
van de uitvoering 2019
© Bert Visser
Klik hier voor de  Video
@ Hans Wolven

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019 vond voor de tweede keer de jaarlijkse uitvoering plaats in het Boshuis in Klarenbeek. Op vrijdagavond was de zaal iets minder gevuld dan op zaterdagavond, maar uiteindelijk hebben we in totaal bijna 500 kaarten verkocht. Iets waar de vereniging erg trots op is.

Diplomalessers

De diplomalessers mochten het spits afbijten met dirigente Mariël van Wijngeeren. De groep bestaat uit 7 leerlingen, waarvan 4 beginners en 3 iets gevorderden. De allerkleinsten, toevallig allemaal meisjes, openden met “Dwergenspel” uit het lesboek. Bij het tweede nummer “De brug van Avignon” kwamen de iets gevorderden, toevallig allemaal jongens, aan bod. Om de beurt speelden, de meisjes “Du liegst mir in Herzen” en daarna de jongens “Row, row, row your boat”.

Vervolgens speelden de meisjes “Feest bij Mickey” en de jongens “Jaarmarktmuziek”. Het was bijzonder knap dat een paar kinderen zelfs de aankondigingen van de nummers deden, Rinske van der Snel en Danny Dolman deden dit heel kundig. De diplomalessers krijgen in groepjes van 2 les van Linda van den Beukel.

Speciaal voor de uitvoering, stoppen in januari de reguliere individuele lessen en worden de leerlingen samengevoegd. Zo leren zij ook samen spelen. Dat is moeilijk, maar ook heel leerzaam en een goede voorbereiding op het jeugdorkest. Als laatste nummer brachten de diplomalessers allemaal samen het welbekende “Hoofd Schouders Knie en Teen”. De gevorderden speelden de ritme instrumenten en de beginners mochten hierbij zingen en het bijbehorende dansje uitvoeren. Je kon horen dat ze flink hun best hadden gedaan!

Nadat ze in koor zeiden: ‘doe allemaal maar even mee’, begon een ieder mee te zingen. Ze kregen een geweldig applaus van het publiek.

 001 Diplomalessers

Enthousiast jeugdorkest

Na de diplomalessers volgde het jeugdorkest. Dirigentes Jantine Schotman en Mariël van Wijngeeren openden het optreden met het nummer “Blijf bij Mij” van de band Volumia!. Het werd heel verdienstelijk gezongen door Inge Hulshof met Mischa Huis in ’t Veld en Mion Diks op de achtergrond. Het instrumentale nummer “Perfect” volgde, van Ed Sheeran. Deze is erg lastig voor de kinderen om te spelen, vanwege de lastige maatsoort. Een volgend instrumentaal nummer werd gebracht, ”Firework” van Katy Perry. Een gezellig en vlot nummer.

Vervolgens zong Mischa het prachtige “Voel je hoe de liefde groeit” van de film de Lion King. Hierna volgde het instrumentale nummer “Chained to the Rythm” van Katy Perry. Bij ieder nummer worden ritme instrumenten ingezet. Het is erg leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben in het bespelen van deze instrumenten. Het nummer werd opgevolgd door “Sorry” van de band Nothing but Thieves, gezongen door Jeanne Hoitink, Lindsay Kleverwal en Mariël. Inge zong daarna het gevoelige nummer “De Speeltuin” van Marco Borsato.

Voorafgaand aan het laatste nummer werd een toneelstukje voorgedragen. In de hoofdrol was Wesley Dolman, hij wilde graag slapen. Maar de rest van het orkest was het hier niet mee eens! Er werd feestmuziek gedraaid, de “Polonaise Hollandaise” van Cool Down Café en iedereen liep mee in de polonaise. Het laatste nummer volgde alweer, “Ik wil slapen” van Jan Smit, Glenn Faria en Alain Clark. Deze gezellige meezinger werd gezongen door Mion Diks, met Jeanne en Mariël op de achtergrond. Ze kreeg met dit nummer de zaal mee. Een gezellige afsluiter voor de pauze.

002 Jeugdorkest

A-orkest met sketches tussendoor

Dit jaar werd het programma in een andere vorm gegoten dan voorgaande jaren. Normaal gesproken was het programma van het A-orkest voor de pauze, waarna na de pauze de sketches volgden. Nu is de keuze gemaakt de sketches door het programma van het A-orkest heen te mixen. Dit was voor de vereniging erg spannend maar gelukkig heeft het heel goed uitgepakt.

Dirigente Heidi Wolters opende het programma van het A-orkest spetterend met het nummer “I’m so excited” van The Pointer Sisters. Het was een instrumentaal nummer waarbij alle instrumentgroepen aan bod kwamen. Daarna volgde het zangnummer “Walk in the Room” van Agnetha Fältskog, dat verdienstelijk gezongen werd door Marlou van Wijngeeren en Tina Wassink. Het nummer wat volgde was een sketch genaamd “Engelse les”, uitgevoerd door Michel Kleverwal met Hugo Hoitink als begeleiding op de piano.

Na de eerste sketch volgde het instrumentale nummer “Une Belle Histoire” van Paul de Leeuw en Alderliefste. Vervolgens vertolkte Michel het mooie nummer “Everything” van Michael Bublé. Het was tijd voor een onderbreking, Michel kondigde aan dat hij naar het toilet moest. Hugo en Tina volgden en zij deden samen de sketch genaamd “de Zeikerds”. Nadat iedereen het toiletbezoek weer gehad had, kwam er wat sportiviteit om de hoek kijken. Een groot paard werd neergezet en Mirjan Kleverwal en Marlou voerden samen als één persoon “de Turnact” op.

Het laatste nummer voor de pauze was “de Duitse Medley”. Deze werd gezongen door Hugo, Michel, Mariël van Wijngeeren en Heidi. De liedjes in deze medley waren “Ein Stern” van DJ Ötzi, “Atemlos” van Helene Fisher en “7 Sunden” ook van DJ Ötzi.

003 Aorkest

Na de pauze met verloting vervolgde het orkest het programma met het nummer “Duurt te Lang” van Davina Michelle, prachtig vertolkt door jeugdlid Lindsay Kleverwal. Een countrynummer mocht ook dit jaar niet ontbreken, Joop Koers zong het leuke “All you ever do is bring me down” van The Mavericks, met behulp van Marlou, Heidi en Michel. Het geheel werd aangekleed door wat extra ritme en een leuk dansje tussendoor. Vervolgens brachten Marlou en Mariël, de zusjes, het prachtige “Als het Avond is” van Suzan en Freek.

Een bijzondere sketch volgde, weet jij hoe het zit? De sketch “De vechtende mannetjes” werd heel knap uitgevoerd door Mirjan. Michel, Heidi, Tina, Mariël, Marlou en Hugo zetten een a-capella zangnummer in, het welbekende “Jolene” van Dolly Parton, in de uitvoering van de groep Pentatonix. Met het nummer “onder de plak” van cabaretier Roel C Verburg, kreeg Hugo de zaal mee in zijn hilarische vertolking. Daarna volgde het zangnummer “They don’t play our lovesong anymore” van Anita Meijer kostelijk gezongen door onze eigen dirigente Heidi.

Het vrolijke instrumentale nummer “Devil in Disguise” van Elvis Presley volgde en het een na laatste nummer werd alweer gezongen. “Fix you” van Coldplay werd heel mooi gebracht door Heidi, Mariël, Tina, Marlou en Michel. Als afsluiter van de avond volgde de vrolijke meezinger “Laat de zon in je hart” van René Schuurmans, gezongen door Hugo en Michel met als achtergrondzangeressen Tina, Marlou en Heidi. Het orkest kreeg beide avonden een staande ovatie.

004 Aorkest met hoedjes

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media