Geschiedenis

In het kleine dorpje Oosterhuizen, onder de rook van Apeldoorn, werd 11 juli 1947 de Mondaccordeon Vereniging "Mondolia " opgericht. Na jaren van concourssuccessen werd besloten om meer naar het amusement over te gaan, waarna het orkest omgedoopt werd tot Muziek- en Amusement Vereniging "Mondolia".

De vereniging bestaat nu uit drie verschillende orkesten. Kinderen, die nog geen muziek kunnen lezen krijgen eerst les. Als zij over de goede basis kennis beschikken stromen de jeugdleden door naar het jeugdorkest. En wanneer een jeugdlid er aan toe is (meestal rond de leeftijd van 18 jaar) maakt hij/zij de overstap naar het A-orkest.

De orkestleden bespelen een keur van muziekinstrumenten zoals mondharmonica, mandoline, accordeon, melodica, vineta, gitaar, piano, drums, bas, keyboard en het geheel wordt soms aangevuld met zang en percussie.

Deze samenstelling is uniek in Nederland. Er staan veelal populaire nummers op het repertoire, evenals evergreens, country en western, ballades en gezellige meezingers.

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media