Geschiedenis

In het kleine dorpje Oosterhuizen, onder de rook van Apeldoorn, werd 11 juli 1947 de Mondaccordeon Vereniging "Mondolia " opgericht. Na jaren van concourssuccessen werd besloten om meer naar het amusement over te gaan, waarna het orkest omgedoopt werd tot Muziek- en Amusement Vereniging "Mondolia".

De vereniging bestaat nu uit drie verschillende orkesten. Kinderen, die nog geen muziek kunnen lezen krijgen eerst les. Als zij over de goede basis kennis beschikken stromen de jeugdleden door naar het jeugdorkest. En wanneer een jeugdlid er aan toe is (meestal rond de leeftijd van 18 jaar) maakt hij/zij de overstap naar het A-orkest.

De orkestleden bespelen een keur van muziekinstrumenten zoals mondharmonica, mandoline, accordeon, melodica, vineta, gitaar, piano, drums, bas, keyboard en het geheel wordt soms aangevuld met zang en percussie.

Deze samenstelling is uniek in Nederland. Er staan veelal populaire nummers op het repertoire, evenals evergreens, country en western, ballades en gezellige meezingers.

Bestuur

Zoals elke vereniging hebben wij ook een bestuur. De bestuursleden zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging en is verkozen door de Algemene Leden Vergadering. Ons bestuur bestaat uit voorzitter Hugo Hoitink, penningmeester Michel Kleverwal en secretaris Tina Wassink.

bestuur

Van links naar rechts: Michel Kleverwal, Tina Wassink en Hugo Hoitink.

Muziekcommissie

Het A-orkest heeft sinds 2008 een muziekcommissie. Deze commissie bepaalt samen met de dirigent het programma van de uitvoering én zij regelt alle bladmuziek voor het orkest.

De muziekcommissie bepaalt samen met de dirigent het programma van de uitvoering, maar natuurlijk luisteren zij ook naar de leden. Samen met hen wordt het thema van de uitvoering van het volgende jaar vast gesteld. Daarna mogen de leden muziekwensen indienen. We kregen soms wel 250 wensen, terwijl we maar 10 tot 12 nummers per uitvoering brengen.

De muziekcommissie heeft de volgende leden: Dirigente Heidi Wolters, Hugo Hoitink, Gerrie Hertgers Jantine Schotman en Marlou van Wijngeeren.

Heeft u vragen over de muziekkeuze, laat het ons weten via het contactformulier.

Muziekcommissie

Voorste rij van links naar rechts: Heidi Wolters, Gerrie Hertgers en Jantine Schotman

Achterste rij: Marlou van Wijngeeren (links) en Hugo Hoitink

Promoteam

De vereniging heeft sinds november 2014 een promoteam.  Het team maakt de reclame-uitingen voor de vereniging zoals de posters en persberichten voor de uitvoering of een open avond. Dit team bestaat uit Linda van den Beukel, Mariël van Wijngeeren en Marieke van Reen.

Een aantal taken op een rij: 

  • Schrijven onder andere persberichten of 'reclame'brieven,
  • maken posters van de activiteiten/optredens, 
  • berichten namens de vereniging op twitter of facebook plaatsen
  • onderhoud van de website.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan gerust weten via het contactformulier.

Promoteam Small

Van Links naar Rechts: Marieke van Reen, Linda van den Beukel en Mariël van Wijngeeren.

Donateurscommissie

Onze vereniging heeft gelukkig een groep fans, die zich donateur mogen noemen. Deze donateurs komen elk jaar trouw naar onze jaarlijkse uitvoering in maart. Dat vinden we erg fijn.

Men komt elk jaar trouw naar onze jaarlijkse uitvoering in maart. Dat vinden we erg fijn. De donateurscommissie zorgt er voor, dat de donateurs geregistreerd worden en jaarlijks bezocht worden. De leden helpen hen daarbij.

Zo brengen de leden de toegangskaarten in ruil voor de afgesproken donatie bij deze donateurs. Daarnaast zorgt de commissie voor de kaartverkoop van de uitvoering. Deze commissie bestaat uit Tini Ruumpol, Riet de Koning en Jos Driessen.

Kledingcommissie

De vereniging heeft ook een kledingcommissie. Zoals u kunt zien, beschikken wij niet over een uniform, maar wel over een kleurafspraak. Onze kleding, die we tijdens optredens dragen is zwart en koningsblauw. Iedereen kan aantrekken waar hij/zij zich prettig in voelt, als de kleuren maar volgens afspraak zijn.

Kledingcommissie Small

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media