Spetterend jubileum muziekfeest 25 maart 2023

Op zaterdag 25 maart vond voor eerst na vier jaar weer de jaarlijkse uitvoering (voortaan muziekfeest) van Mondolia plaats in het uitverkochte Boshuis in Klarenbeek. Dat was meteen een jubileummuziekfeest en was een prachtige avond.

De orkesten brachten veel verschillende nummers, van zang tot instrumentaal, van Nederlandstalig tot nummers in meerdere talen, van gevoelig tot lekker meedoen. Er werd zo hier en daar terug gekeken op de afgelopen 75 jaar. Het publiek vond het een super gezellige avond, dat in het teken stond van het 75-jarig jubileum.

Lees het uitgebreide verslag van het muziekfeest. De foto's zijn gemaakt door Bert Visser.

Diplomalessers

De diplomalessers mochten het spits afbijten met dirigente Linda van den Beukel. Er zijn 3 kinderen onderdeel van de diplomalessers. Dat zijn: Joas, Alex en Mike. Ze speelden om de beurt: “Dwergenspel”, “Roodborstje tik” en “Vader Jacob”.

DSC 0054001

Bij Vader Jacob klapte en zong het publiek enthousiast mee. Daarna werd “Die Vogelhochzeit” en “Jaarmarktmuziek” gespeeld. Ze sloten het optreden af met “Feest met Micky”. De drie beginnende muzikantjes hebben enorm hun best gedaan en werden dan ook getrakteerd op een groot applaus van het publiek.

DSC 0069001

Klein gezellig groepje

Na de diplomalessers volgde het jeugdorkest o.l.v. Mariël van Wijngeeren en nieuwe 2e dirigente Mirjan Kleverwal. Mirjan heeft in 2019 het dirigeerstokje van Jantine Jansen overgenomen en staat nu voor het eerst als dirigente op een muziekfeest naast Mariël. Het jeugdorkest heeft geleden onder de Corona, want er is nu nog maar een klein groepje over gebleven, maar dat ze het gezellig met elkaar hebben, dat was duidelijk zichtbaar.

DSC 0082

Zingen en spelen

Het jeugdorkest opende haar optreden met het instrumentale nummer Animal van Neon Trees. Daarna volgde het zangnummer “Mag ik dan bij jou”. Dit serieuze nummer werd heel goed gezongen door Sylvia en Silke.

DSC 0105

Toen werd het tijd voor een gezellige meezinger, dat werd “Ik ga zwemmen" (in Barcardi Lemon). De drie diplomalessers ‘zwommen’ en zongen heel gezellig mee. Ook de zaal zong uit volle borst mee. Vervolgens mocht Sylvia het mooie nummer van Stevie Wonder “Isn’t she lovely” zingen.

DSC 0133

Technisch hoogstandje

Vervolgens speelden de jongens en meisjes een Medley van Avicii. Een lastig nummer om te spelen, maar ze brachten het er zeer goed af. Mirjan vertelde dat het jeugdorkest super gezellig is, maar dat ze altijd nieuwe jeugdleden kunnen gebruiken en liet weten, dat het jeugdorkest op 18 april een open avond houdt. Iedereen is welkom.

Drummer Thomas Brink mocht het laatste nummer als zanger voor zijn rekening nemen. Wout Hoitink mocht voor de gelegenheid de drumstokjes van Thomas overnemen. Volgens dirigente Mariël, wilde Thomas heel graag “Country Roads” zingen en dat heeft hij dan ook geheel in cowboystijl gedaan. En dat ging hartstikke leuk. Ook het jeugdorkest werd rijkelijk beloond met een mooi applaus van het publiek.

PSX 20230328 204131

Bijzondere opening A-orkest met de jeugd

A-orkest o.l.v. Heidi Wolters opende het programma dit keer met een flashmob, waarbij alle jeugdleden ook meededen. Het was een nummer “Rock mi” van Voxxclub (Duitse boyband). Het begon met de jeugdleden op het balkon, die in de maat klapten en stampten met hun voeten. Er deden steeds meer leden mee. De drummer, bassist, accordeonist en een gitarist waren de enigen op het podium. Later volgden zangers en zangeressen in Lederhosen en Dirndln en de andere leden klapten en stampten mee. Een heel speciaal begin van het programma van het A-orkest.

DSC 0077001

Zonder verdere aankondiging ging het orkest verder met het toepasselijke nummer “Let me entertain you” van Robbie Williams en werd gezongen door Michel, Marlou en Tina. Een spetterende opening!

Corona

Heidi gaf aan, blij te zijn, dat we na 4 jaar weer mogen spelen. “In 2020 hadden we net alles opgebouwd, toen Mark Rutte in de persconferentie de lock down aankondigde. Dus konden we meteen de boel weer opruimen”, aldus Heidi. Erg jammer, maar gelukkig ligt dat nu achter ons en mogen we weer met zijn allen muziek maken en vieren we meteen het 75-jarig jubileum. Ondertussen kroop Hugo Hoitink achter zijn piano voor het toepasselijke nummer "Piano Man". Naast het spelen op de piano bespeelt hij ook een mondharmonica. Ontzettend knap gedaan. De vereniging is ooit als mondharmonicavereniging begonnen, maar helaas is hij nog de enige die binnen de vereniging een mondharmonica kan bespelen.

Marlou en Hugo kropen in de astronautpakken van Louis Armstrong en Aldrin Buzz voor de Sketch “Lost in Space”. Ze plantten de Mondolia vlag, alsof ze op de maan waren geland.

DSC 0163001

Daarna volgde het orkest met het instrumentale “Eve of the war”. Het werd goed gespeeld. Na dit vlotte nummer volgde het instrumentale gevoelige nummer “Only Time” van Enya. Heidi stond kort stil bij de leden, die de vereniging mede groot hebben gemaakt, maar inmiddels zijn overleden. Opdat ze niet worden vergeten.

Ritme van een tractor

Op het ritme van de motor van een tractor werd het Spaanse nummer Despacito gebracht. Het werd gezongen door Michel, Mariël en Tina. Ze werden begeleid op bas, gitaar en accordeon door: Joop Koers, Nellie Plette en Linda van den Beukel. Ritme werd verzorgd door Maaike de Groot en Hugo Hoitink. En de grappige aangekleedde heren deden ook mee met belletjes. Die werden bediend door ‘heren’ Gerrie Hertgers, Annet van Wijngeeren, Mirjan Kleverwal, Hermien van Gerrevink, Marlou van den Brink en Marieke van Reen.

DSC 0298001

Sketch

Daarna volgde het kleine nummer van Ilse de Lange “When we don’t talk”. Mariël zong het onder begeleiding van een paar muzikanten. Michel Kleverwal zorgde voor een bescheiden tweede stem erbij. Het publiek genoot zichtbaar van dit nummer. Met "Een zomer lang" kon het publiek helemaal in de vrolijke zomerstemming komen. Toen blikte Heidi terug op een paar van de vele sketches die de vereniging in de afgelopen jaren heeft gebracht. Daarvan werd er nog één herhaalt, nl. “Jij bent de zon” gezongen en gebracht door Gerrie Hertgers met Michel en Hugo de heren vochten om de aandacht van Gerrie, die op een bankje zat te zingen. De heren duwden elkaar om de beurt van het bankje om maar naast Gerrie te mogen zitten. Als slot eindigden ze allemaal achter het bankje op de grond. Het publiek vond het hilarisch.

DSC 0331001

Oud dirigenten

Heidi vertelde ook over oud-dirigenten van de vereniging. Het begon met Gerrit Davelaar, die gespecialiseerd was in mondharmonica. Hij werd opgevolgd door Nico Manak, die er van 1967 tot en met 1997 voor heeft gestaan. Hij verzorgde vele arrangementen, maar hij zong met zijn countrystem ook vele nummers. Eén van die nummers was "Ring of fire" van Johnny Cash. Dat nummer werd nu ook gebracht. Het begon a capella, waarna het orkest inviel. De zang werd verzorgd door Michel, Tina, Mariël en Marlou, de orkestleden hadden voor de gelegenheid een cowboyhoed op gezet.

DSC 0359001

Proosten op 75 jaar

Als afsluiter van het eerste deel voor de pauze volgde de vrolijke meezinger “Proosten” van Guus Meeuwis, gezongen door Heidi. Zij wilde een toast uitbrengen op ons jubileum met dit gezellige nummer. Het werd een vrolijke boel, want de dames op de gitaren gingen al spelend het publiek in. Zij werde gevold door Hugo met zijn mondharmonica, Michel met een “kazoo” en Marlou me haar wasbord. Het publiek zong lekker mee en zo begon iedereen gezellig aan de pauze.

DSC 0380001

DJ Jantine

Na de pauze met de trekking van de verloting startte het A-orkest met “Hoe het danst”. Alle leden uit het jeugdorkest speelden mee. Het orkest probeert ook nieuwe dingen uit. Dat kwam tot uiting in dit nummer van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren. Want Jantine mixte als een welleerde DJ extra percussie in het nummer. Mariël en Michel zongen het.

Met “Let me down easy” vervolgde het A-orkest het programma. Een Australisch zangnummer van Sheppard. Michel zong dit nummer met Hugo, Tina en Mariël op de achtergrond.

DSC 0425

Verrassing

Heidi verraste de leden van het A-orkest en het publiek met een gastbezoeker in de vorm van “The Masked Singer”, Dame Venetia. Er werden hints gegeven, waarna de Masked Singer het nummer “Stay with me till the morning”zong. Na afloop mocht het publiek raden, wie er als Dame Venetia in het pak zat.

DSC 0446

Dat bleek oud dirigente Marja Romeijn te zijn. Samen blikten ze terug op de fijne samenwerking en een aantal optredens in Duitsland, de Doelen Rotterdam. Daarna zong Marja met Heidi samen het speciaal door Nico Manak gearrangeerde en geschreven tekst “Een avondje uit”. Het publiek (en het orkest) zong gezellig mee.

Zingen

Het orkest vervolgde het programma met het instrumentale en vlotte "Break away" van Tracy Ullman. Daarna vervolgde het orkest met het mooie nummer “Vivre” van Ramses Shaffey. Heidi Wolters zong dit nummer prachtig in twee talen (Frans en Nederlands). Het publiek genoot, want het was heel stil in de zaal.

DSC 0507
Na het mooie nummer volgde “Stand by me”. Mariël, Michel, Heidi, Tina, Marlou, Gerrie, Hugo en Marieke zongen het a-capella, in de uitvoering van de groep Vade, maar origineel van Ben E King. Uit de jaren 60 werd het nummer “Price of Love”gebracht. Hugo en Michel zongen het nummer en dansten daar ook nog bij. Het geheel werd aangevuld met achtergrondkoortje bestaande uit Marlou,Tina en Marieke, die er ook bij dansten.

DSC 0545

Slot

Heidi bedankte alle aanwezigen en sloot af met het oude, maar oh zo gezellige “Sweet Caroline”. De zaal zong gezellig mee, met als slot een knal van een sliertenkanon. Een spetterend eind. Het publiek trakteerde de vereniging op een staande ovatie. Gelukkig had Heidi nog een toegift.

DSC 0565

De zaal kon blijven staan en zong uit volle borst mee met het “Mijn moeder zeej nog’. Een super gezellige meezinger! Ook aan het eind van het nummer volgde nog een knal van een sliertenkanon. Wat een super avond. Echt een jubileum versie van het muziekfeest! Op naar de 100!

DSC 0606

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media