Weekendje Vught 8 en 9 april 2017

Ter gelegenheid van ons 70-jarige bestaan ontstond het idee om met het A-orkest een weekendje weg te gaan incl. een optreden. Riet de Koning en Henry Nijhof namen deze taak op zich en hebben een geweldig weekend georganiseerd. Deze werd gehouden in het mooie Vught met als kers op de taart een optreden bij Muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Vught. Hierna volgt een verslag van het weekend.

IMG 0069 Small

Recreatieplas IJzeren man

Zaterdag 8 april was het zover. Om 10.45 uur verzamelden de leden zich bij de peuterspeelzaal in Oosterhuizen. De aanhanger met ons instrumentarium was inmiddels geladen. Het was nog fris, maar in ieder geval droog.

Toen we compleet waren vertrokken we in eigen auto's naar Vught. Bestemming: De IJzeren man, een recreatieplas dicht bij Vught. De zon liet zich onder weg al zien, maar op het terras van onze lunchlocatie stond ie hoog aan de hemel. We werden getrakteerd op een heerlijke lunch voor we aan het middagprogramma begonnen.

IMG 0089 Small

Tegen half twee meldde een medewerkster van fitt-outdoor zich bij ons. Ze nam ons mee voor een korte wandeling naast de recreatieplas. Daar stond een aantal spellen opgesteld. De groep, die door Riet en Henry was ingedeeld in vier kleinere groepen, moesten zich verzamelen.

Daar hoorden we dat we meededen aan het spel "Ik hou van Holland". De bekende onderdelen "liedjes raden", raad de juiste uitleg van een woord, waar of niet waar, en het verjaardagspel zaten er allemaal in. Het ging er fanatiek aan toe.

IMG 0136 Small

De "Klavermatties" wonnen het eerste onderdeel van de vier spellen. Want daarna mochten de groepen onderling tegen elkaar strijden bij. "Spijker slaan (in combinatie met "weet de meeste antwoorden").

Het onderdeel tekenen met een reuzen potlood was ook lastig, maar hilarisch en de reuzenjengablokken stappelen was niet eenvoudig. Eén van de groepen moest dan ook een keer opnieuw beginnen. Uiteindelijk ging de groep "de raampjes" met de winst van de hele middag er vandoor, welliswaar onder protest van een enkel lid, maar dat mocht de pret niet drukken.

IMG 0063 Small

Loungen op terras

Na "Ik hou van Holland"spel werden we op het terras van het strandhuys verwacht. De koffie met heerlijke appeltaart stond voor ons klaar. En wat hebben we geluk met het weer. Hadden we de vestjes en truitjes nog niet uitgedaan tijdens het ik-hou-van-holland-spel dan gingen ze op dit terras allemaal uit. Wat een heerlijk weer!

We hebben daar heerlijk een uurtje gezeten voor we naar ons hotel "de Kruishoeve" reden om in te checken. Dat lag ongeveer 5 minuten rijden van het Strandhuijs. Een mooi hotel in de bossen van Vught. De kamers waren snel ingedeeld en iedereen belandde op het heerlijke terras met een welverdiend drankje.

IMG 0106 Small

BBQ en Karaoke

Tegen 18.30 uur werden de BBQ's aangestoken en nog steeds konden we heerlijk buiten zitten. Inmiddels wel weer met het vestje aan. Er werd gezellig gebabbeld en gebarbecued en natuurlijk werd zo hier en daar ook vlees van een ander weggenomen. Ach.... dat hoort er bij.

Toen iedereen de buik rond had gegeten werd het koud en verplaatsten we ons naar de bar van het hotel. Helaas kregen we de apparatuur om de video van de uitvoering te bekijken niet aan de praat. Dus besloten we dan maar een karaoke te houden. Dat werd super gezellig. DJ Marieke draaide menig feest- en verzoeknummers en al snel werd er uit volle borst meegezongen.

Het nummer "de poes van tante Loes" was de topper van de avond en werd in Canon super goed gezongen. Rond 1.30 lagen alle leden op één oor en werd het stil in het hotel.

IMG 0126 Small

Klootschieten

Om 8.30 stond het ontbijtbuffet voor iedereen klaar. De één nog met de liedjes van de avond er voor in gedachten, terwijl de ander met zijn/haar gedachten bij het lekkere warme bedje in het hotel.

Een stevig ontbijt doet iedereen goed. Dus konden we om 9.30 uur na een goede uitleg van organisatoren Riet en Henry van start met het klootschieten.

IMG 0135 Small

Er was een mooi parcours van ca. 3,5 km uitgezet. Een enkel team speelde vals door een binnendoorweggetje te nemen. We noemen uiteraard geen namen........ Bij terugkomst in het hotel kregen we al snel een lunch, dat bestond uit broodjes, soep en een warme snack.

Een goede voorbereiding voor het middagprogramma. Ook was er aan de opbouwers gedacht. Zij kregen een heerlijk lunchpakket mee en de warme snack arriveerde ook nog ruim op tijd!

Optreden bij muziekvereniging Kunst en Vriendschap

Riet en Henry hebben geregeld, dat we in het voorprogramma van het concert van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Vught stonden. Van 14.00 tot 14.45 mochten wij onze "kunsten" vertonen in zaal "Rozenoord" in Vught.

We gingen van start met het mooie trommelnummer "You'r the voice". Daarnaast stonden de nummers van de uitvoering aangevuld met een enkel nummer uit het oude repertoire, op het programma. De bezoekers deden gezellig mee met de inhakers en meezingers, maar ook met de polonaise.

IMG 0241 Small

Na een korte pauze nam muziekvereniging Kunst en Vriendschap het over. De vereniging is een harmonie en fanfarekorps. Ze speelden een aantal nummers, waarna het leerlingenorkest het van hen overnam. Ook zij brachten mooie nummers. Tegen 17.00 uur waren ook zij klaar en werden de dirigenten door de voorzitter bedankt met een flesje drank.

De spullen werden opgeruimd en na een paar glaasjes zat het weekendje Vught er op. Een aantal leden scoorden nog een ijsje in het centrum van Vught om daarna moe maar voldaan naar huis te gaan. Iedereen is het er over eens, dat Henry Nijhof en Riet de Koning een super weekend voor ons hebben georganiseerd. Riet en Henry Bedankt!

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media