Sfeervolle Kerstuitvoering in Boshuis Klarenbeek

Op zaterdag 17 december 2016 hebben we sinds lange tijd weer eens een sfeervol Kerstoptreden verzorgd. Dit keer was het Boshuis in Klarenbeek de plaats waar dit kerstspectakel plaatsvond. Zowel onze jeugdleden als de A-orkestleden deden mee aan deze gezellige avond. We verruilden voor deze gelegenheid ons blauwe accent in ons uniform voor kerstrood. Het zag er prachtig uit. Ruim 200 bezoekers genoten van het geheel in stijl aangeklede Boshuis. 

073 Small

De jeugd beet het spits af. Onder leiding van moeder en dochter, Annet en Mariël van Wijngeeren, brachten zij een zestalnummers. Dat begon met het stemmige "Komt allen te samen".025 Small Het talentvolle jeugdlid Mischa Huis in 't Veld kondigde de nummers van de jeugd aan. Goed gedaan Mischa. Zij eindigden met "We wish you a merry Christmas".

Samen spelen

Daarna kwamen de leden van het A-orkest op en speelden we samen nog drie nummers, waarbij de kinderen de begeleidingspartijen voor hun rekening namen. Dat deden ze super. We speelden het instrumentale "O Denneboom". Daarna volgde het prachtige "Stille Nacht", dat driestemmig werd gezongen door Mariël, Muriël, Marlou en Heidi op de achtergrond.

111 SmallHet nummer "Rudolf the rednosed Reindeer", werd "aangekleed" met een levende Rudolf. Dat was het laatste nummer voor de jeugd. Het A-orkest ging door met het gevoelige Droomland en de zangnummers Kerstmis in Holland, Felice Navidad en Het Dorp. Het laatste nummer voor de pauze was een medley van Engelstalige Kerstliedjes, waarbij de zaal lekker meezong.

Inhaken en meedoen

Na de pauze vervolgden we het programma. We gingen van start met Jingle Bells. Een kerstman werd door twee rendieren door de zaal in een arreslee gereden. Daarna volgde Mary's Boychild, You've got a friend en Frosty the snowman. Een aantal jeugdleden kropen daarbij in de huid van een sneeuwpop.

344 Small

Bij "I am dreaming of a white Christmas" deelden drie kerstmeisjes kerstkransjes uit in het publiek. Aan het eind van het programma kon het publiek ook nog even gezellig inhaken en meewalsen met de Sneeuwwals.

Staande ovatie

Met "Een heel gelukkig kerstfeest" besloten we de avond, maar niet eerder voor dat dirigente Heidi Wolters iedereen hele fijne feestdagen had gewenst. Ze sprak de hoop uit dat 2017 een fantastisch jaar zou worden voor iedereen en een beetje voor de vereniging zelf, die op 1 juli 2017, 70 jaar bestaat. Tot slot werd we door het publiek getrakteerd op een staande ovatie.

2016 12 Coba en Dinie

Spelende ereleden: Dinie van Gerrevink en Coba Holdijk

Facebook

Sociale Media