De dirigentes

Dirigenten alle

Dirigentes

Onze vereniging heeft op dit moment vier dirigentes. Heidi Wolters (A-orkest), Linda van den Beukel (beginners), Mariel van Wijngeeren (jeugdorkest), Mirjan Kleverwal (jeugdorkest). De dirigentes stellen zich aan u voor:

Van Links naar rechts: Mariël van Wijngeeren, Linda van den Beukel, Mirjan Kleverwal en Heidi Wolters.

HeidiHeidi Wolters (A-orkest)

Sinds januari 2011 is Heidi Wolters de dirigent van het A-orkest. Zij is lid van onze vereniging en stond tot 2015 samen met Annet van Wijngeeren voor het jeugdorkest. Wie is Heidi eigenlijk? We gingen met haar in gesprek.

Heidi: "Ik ben Heidi Wolters, geboren in Klarenbeek en woon in Wilp en heb twee kinderen". Ze zit al bijna 30 jaar in de muziek.

Ze is begonnen op de leeftijd van 8 jaar bij accordeonvereniging Advendo in Wilp. In1988 maakte ze de overstap naar Mondolia.

Heidi: "Ik was nog jong, toen ik de overstap maakte, maar ik vond de muziek bij Mondolia" lichter. Dat sprak me aan. Bovendien vond ik het leuker om met verschillende instrumenten in een orkest te spelen."

Na een paar jaar in het orkest gespeeld te hebben, mocht ze zingen in het A orkest. Dat ging goed en ze raakte daar ook erg bedreven in. Het zingen doet ze graag en was naast Mondolia actief bij zanggroep Sparkling. Inmiddels is Sparkling gestopt.

Naast Mondolia heeft ze ook nog een paar jaar bij Wilhelmina in het opleidingsorkest klarinet gespeeld. Daarvoor moest ze eerst haar A- en B-muziekdiploma halen. Later speelde ik in het Harmonieorkest. Uiteindelijk is ze daar mee gestopt. Heidi: "Ik moest keuzes maken en koos voor Mondolia".

Dirigeren

Vanaf 2004 stond ze samen met Annet van Wijngeeren voor het jeugdorkest. Dat deed ze met veel plezier, maar na de uitvoering van maart 2015 is ze gestopt met het jeugdorkest om zich volledig als dirigent op het A-orkest te richten. In maart 2011 heeft ze in het kader van brede schoolactiviteiten samen met Linda van den Beukel muziekworkshops geven aan leerlingen van de basisscholen van Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Het is duidelijk, dat we te maken hebben met een muzikale dame!

Toen wij eind januari 2011 aan haar vroegen of zij de taak van dirigent tijdelijk wilde overnemen, twijfelde ze geen moment. "Je laat je club niet in de steek" reageert Heidi spontaan. "Ik vind het hartstikke leuk. Ik moest in begin nog wel een beetje wennen, want het is toch iets anders dan het jeugdorkest, maar ik vind het een mooie uitdaging. Wat mij betreft gaan we een goede samenwerking  van maken met uiteindelijk mooie uitvoeringen als resultaat, zegt Heidi tot besluit.

MarielMariël van Wijngeeren (jeugdorkest)

Mariël van Wijngeeren staat sinds 2015 (destijs samen met haar moeder) voor het jeugdorkest. Ze nam het van Heidi Wolters over, nadat ze vanaf 2012 ervaring had opgedaan door muziekles te geven aan de beginnende jeugd. Haar oudere zus (Marlou) had tot 2012 de muzieklessen samen met moeder gegeven, maar toen zij daar mee moest stoppen vanwege studie, nam Mariël dat over. Sinds april 2017 staat ze voor het jeudorkest.

Als 7 jarige werd ze lid van de vereniging en was daarmee destijds één van de jongste leerlingen. Al snel kwam naar voren, dat Mariël het leuk vond om te zingen. Zo was haar eerste zangnummer bij het jeugdorkest "Geef me vleugels". Verkleed als zeermeermin zat zij op het podium. Aandoenlijk, maar ook erg mooi.

Ze is erg leergierig, waardoor ze bijna alle instrumenten in het jeugdorkest wel een keer bespeeld heeft. Zoals, Keyboard, piano, gitaar, melodica, bas. In 2014 maakte ze de overstap van het jeugdorkest naar het A-orkest en dat doet ze nog steeds.

Toen Heidi in 2015 stopte met het dirigeren van het jeugdorkest vroeg ze me of ik haar wilde opvolgen. Ik heb daar "ja" op gezegd, vertelt Mariël enthousiast. "Ik vind het zo leuk om te zien, als de kinderen plezier hebben in het muziek maken en ik haal er veel voldoening uit te merken als de kinderen vooruit gaan", aldus Mariël.

Mariël is een actief lid van de vereniging. Naast het lesgeven en dirigeren, zit zij in de kledingcommissie, het promoteam en verricht ze diverse hand- en spandiensten binnen de vereniging. Kortom een actieve dame! Een goede aanwinst voor de vereniging.

MirjanMirjan Kleverwal (jeugdorkest)

Mirjan Kleverwal is in 1991 lid geworden van onze club. Zij was toen 15 jaar. Al vanaf haar 9e heeft ze les gehad op een elektronisch orgel, wat ze geweldig vond. Op enig moment verruilde ze het elektronisch orgel voor een keyboard. Toen haar nicht de overstap van het jeugdorkest naar het A orkest maakte kon zij haar plaats achter het keyboard binnen het jeugdorkest innemen. Ze vond dat super!

Mirjan is een muzikale dame, want naast het keyboard spelen leek het haar ook leuk om gitaar te kunnen spelen, dus nam ze gitaarles, zodat ze in het A-orkest gitaar kon spelen. Samen met Linda van den Beukel maakte ze de overstap van het jeugdorkest naar A orkest en speelt gitaar, wat ze nog steeds met heel veel plezier doet.

Toen Jantine Schotman in maart 2019 stopte met het Jeugdorkest heeft ze het dirigentstokje van haar over genomen. Dirigeren had ze nog niet eerder gedaan, maar ze ging deze nieuwe uitdaging met enthousiasme aan. “Ik vind het erg leuk om met de kinderen liedjes in te studeren”, aldus de kersverse dirigente.

Naast muziek maken en dirigeren is Mirjan ook een actief lid binnen de vereniging. Zo zorgt ze samen met Martina de Jager voor de verloting tijdens de uitvoering. Ze stelt de kerstpakketten samen voor de dirigentes, nam plaats in de muziekcommissie, verricht allerlei hand- en spandiensten en tijdens de sketch laat ze zich regelmatig van haar creatieve kant zien. Kortom we hebben met een creatieve muzikale dame te maken.

LindaLinda van den Beukel (diplomalessers)

Op 8 jarige leeftijd werd Linda lid van de vereniging. Bij het jeugdorkest leerder ze melodica spelen en de bas. Ze maakte de overstap naar het A-orkest waar ze gitaar ging spelen en bas. In het kader van de brede schoolactiviteiten gaf ze workshops op de basisschool in Oosterhuizen. 

Toen Annet van Wijgeeren stopte en het leerlingenaantal groeide sprong zij in.  Ze geeft nu al weer sinds 2016 les aan de beginnelingen samen met Mariël van Wijngeeren.

Linda is daarnaast ook een actief lid, ze is lid van het promoteam  en de kledingcommissie en is ze nooit te beroerd om haar handen uit de mouwen te steken.

Facebook

Logo versie 75 jaar

Zomaar wat foto's

Sociale Media