De dirigentes

Alle dirigentes incl vervanger Annet

Dirigentes

Onze vereniging heeft op dit moment vijf dirigentes. Heidi Wolters (A-orkest), Linda van den Beukel (beginners), Mariel van Wijngeeren (beginners en jeugdorkest), Jantine Schotman (jeugdorkest) en Annet van Wijngeeren als vaste invaller. De dirigentes stellen zich aan u voor:

Alle dirigentes incl vervanger Annet

Achterste rij van Links naar rechts: Linda van den Beukel en Annet van Wijngeeren.
Voorste rij van links naar rechts: Mariël van Wijngeeren, Heidi Wolters, en Jantine Schotman.

Heidi Wolters (A-orkest)

Sinds januari 2011 is Heidi Wolters de dirigent van het A-orkest. Zij is lid van onze vereniging en stond tot 2015 samen met Annet van Wijngeeren voor het jeugdorkest. Wie is Heidi eigenlijk? We gingen met haar in gesprek.

Heidi: "Ik ben Heidi Wolters, geboren in Klarenbeek en woon in Wilp en heb twee kinderen". Ze zit al bijna 30 jaar in de muziek.

PSX 20161130 220303

Ze is begonnen op de leeftijd van 8 jaar bij accordeonvereniging Advendo in Wilp. In1988 maakte ze de overstap naar Mondolia.

Heidi: "Ik was nog jong, toen ik de overstap maakte, maar ik vond de muziek bij Mondolia" lichter. Dat sprak me aan. Bovendien vond ik het leuker om met verschillende instrumenten in een orkest te spelen."

Na een paar jaar in het orkest gespeeld te hebben, mocht ze zingen in het A orkest. Dat ging goed en ze raakte daar ook erg bedreven in. Het zingen doet ze graag en was naast Mondolia actief bij zanggroep Sparkling. Inmiddels is Sparkling gestopt.

Naast Mondolia heeft ze ook nog een paar jaar bij Wilhelmina in het opleidingsorkest klarinet gespeeld. Daarvoor moest ze eerst haar A- en B-muziekdiploma halen. Later speelde ik in het Harmonieorkest. Uiteindelijk is ze daar mee gestopt. Heidi: "Ik moest keuzes maken en koos voor Mondolia".

Dirigeren

Vanaf 2004 stond ze samen met Annet van Wijngeeren voor het jeugdorkest. Dat deed ze met veel plezier, maar na de uitvoering van maart 2015 is ze gestopt met het jeugdorkest om zich volledig als dirigent op het A-orkest te richten. In maart 2011 heeft ze in het kader van brede schoolactiviteiten samen met Linda van den Beukel muziekworkshops geven aan leerlingen van de basisscholen van Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Het is duidelijk, dat we te maken hebben met een muzikale dame!

Toen wij eind januari 2011 aan haar vroegen of zij de taak van dirigent tijdelijk wilde overnemen, twijfelde ze geen moment. "Je laat je club niet in de steek" reageert Heidi spontaan. "Ik vind het hartstikke leuk. Ik moest in begin nog wel een beetje wennen, want het is toch iets anders dan het jeugdorkest, maar ik vind het een mooie uitdaging. Wat mij betreft gaan we een goede samenwerking  van maken met uiteindelijk mooie uitvoeringen als resultaat, zegt Heidi tot besluit.

Mariël van Wijngeeren (jeugdorkest en diplomalessers)

Mariël van Wijngeeren staat sinds 2015 (destijs samen met haar moeder) voor het jeugdorkest. Ze nam het van Heidi Wolters over, nadat ze vanaf 2012 ervaring had opgedaan door muziekles te geven aan de beginnende jeugd. Haar oudere zus (Marlou) had tot 2012 de muzieklessen samen met moeder gegeven, maar toen zij daar mee moest stoppen vanwege studie, nam Mariël dat over. Sinds april 2017 staat ze samen met Jantine Schotman voor het jeudorkest.

Dirigente Mariél van Wijngeeren

Als 7 jarige werd ze lid van de vereniging en was daarmee destijds één van de jongste leerlingen. Al snel kwam naar voren, dat Mariël het leuk vond om te zingen. Zo was haar eerste zangnummer bij het jeugdorkest "Geef me vleugels". Verkleed als zeermeermin zat zij op het podium. Aandoenlijk, maar ook erg mooi.

Ze is erg leergierig, waardoor ze bijna alle instrumenten in het jeugdorkest wel een keer bespeeld heeft. Zoals, Keyboard, piano, gitaar, melodica, bas. In 2014 maakte ze de overstap van het jeugdorkest naar het A-orkest en dat doet ze nog steeds.

Toen Heidi in 2015 stopte met het dirigeren van het jeugdorkest vroeg ze me of ik haar wilde opvolgen. Ik heb daar "ja" op gezegd, vertelt Mariël enthousiast. "Ik vind het zo leuk om te zien, als de kinderen plezier hebben in het muziek maken en ik haal er veel voldoening uit te merken als de kinderen vooruit gaan", aldus Mariël.

Mariël is een actief lid van de vereniging. Naast het lesgeven en dirigeren, zit zij in de kledingcommissie, het promoteam en verricht ze diverse hand- en spandiensten binnen de vereniging. Kortom een actieve dame! Een goede aanwinst voor de vereniging.

Jantine Schotman (jeugdorkest)

In 2004 werd de 12 jarige muzikale Jantine Schotman lid van de vereniging. Ze zocht een vereniging waar ze keyboard kon spelen en kwam via via bij Mondolia terecht.

De toenmalige docente van de diplomalessen kwam bij Jantine thuis om te horen of Jantine nog diplomales nodig had. Dat bleek dat niet nodig: Jantine had toen al 5 jaar keyboardles gehad en speelde dan ook direct een aantal nummers met het jeugdorkest mee. Ze werd lid, want samen muziek maken vond ze erg leuk.Dirigente Jantine Schotman

Dat muziek haar passie is bleek wel uit het feit, dat ze op 15 jarige leeftijd begon met het arrangeren/schrijven van nummers voor het jeugdorkest. Dat ging goed en al gauw maakte ze de sprong naar het schrijven van nummers voor het A-orkest.

Na een paar keer "invallen" stapte ze van het jeugdorkest over naar het A-orkest. Vanwege haar studie moest ze tijdelijk stoppen bij Mondolia. Gelukkig bleef ze betrokken door nummers voor het jeugdorkest en het A-orkest te schrijven.

In 2015, het laatste jaar van haar studie, kwam ze weer terug in het A-orkest en leerde Vineta spelen. Ze genoot van het muziek maken. Zo speelt ze piano, bespeelt ze de pauken en kruipt achter het drumstel als dat zo uit komt.

Toen Annet van Wijngeeren in het najaar van 2016 op vakantie ging en Mariël alleen voor het jeugdorkest zou staan, ging Jantine voor de gezelligheid mee. Ze kon dan meteen horen hoe de jeugd haar geschreven nummers speelden. Op zo'n avond hielp ze Mariël en begon dat steeds leuker te vinden. Waarop Annet van Wijngeeren Jantine voorstelde het jeugdorkest de rest van het jaar met z'n drieën te dirigeren.

"We spraken af dat ik het dirigeerstokje van Annet zou overnemen als ik het dirigeren leuk zou vinden. Zo gezegd zo gedaan. Ik zie het als een uitdaging om, samen met Mariël en de gezellige groep jeugdleden, een mooie uitvoering neer te zetten. Daarnaast hoop ik de jeugd muzikaal gezien naar een hoger niveau te tillen zodat ze straks door kunnen stromen naar het A-orkest", aldus de glimlachende Jantine.

Behalve dirigeren voor het jeugdorkest en het schrijven van nummers voor de orkesten is Jantine ook één van de leden van de muziekcommissie binnen de vereniging. Deze commissie bedenkt het programma van het A-orkest. Kortom: we hebben te maken met een actieve muzikale dame, waar we vast nog meer van zullen horen!

Linda van den Beukel (diplomalessers)

Op 8 jarige leeftijd werd Linda lid van de vereniging. Bij het jeugdorkest leerder ze melodica spelen en de bas. Ze maakte de overstap naar het A-orkest waar ze gitaar ging spelen en bas. In het kader van de brede schoolactiviteiten gaf ze workshops op de basisschool in Oosterhuizen. Toen Annet van Wijgeeren stopte en het leerlingenaantal groeide sprong zij in.  Ze geeft nu al weer sinds 2016 les aan de beginnelingen samen met Mariël van Wijngeeren.

Linda is daarnaast ook een actief lid, ze is lid van het promoteam  en de kledingcommissie en is ze nooit te beroerd om haar handen uit de mouwen te steken.

 Dirigente Linda van den Beukel copy

Annet van Wijngeeren (vaste invaller diplomalessers en jeugdorkest)

Op 8 jarige leeftijd  is Annet begonnen bij  Mondolia. Ze is bestuurslid (secretaris) geweest en heeft in het verleden ook 10 jaar de opleiding van de jeugd voor haar rekening genomen. Naast dirigent-schap en bestuurs-lid zet ze zich altijd in voor de vereniging. Zo was ze lid van de jubileumcommissie, decoratiecommissie technische commissie. Men doet nooit tevergeefs een beroep op haar.

In 2016 is Annet gestopt met het dirigeren van het jeugdorkest, wat ze destijds al samen met dochter Mariël vanWijngeeren deed. Jantine nam dat dirigeerstokje van haar over. in 2017 is Annet gestopt met het geven van lessen aan de beginners (diplomalessen). Maar als één van de huidige dirigentes een keertje niet kan, is Annet de vaste invaller. 

Dirigente Annet van Wijngeeren

Facebook

logo kleur witte achtergrond

Sociale Media