Jeugdorkest

Dirigentes

Het jeugdorkest heeft twee dirigenten. Dat zijn Mariël van Wijngeeren en Mirjan Kleverwal en af en toe Linda van den Beukel als invaller. Elke dinsdagavond oefenen zij van 19.00 tot 20.00 uur met het jeugdorkest in het Dorpshuis te Oosterhuizen. Met als doel: op een gezellige manier samen muziek maken en een gevarieerd programma brengen op de jaarlijkse muziekfeest in maart.

Orkest

Het orkest bestaat uit een groep jongens en meisjes, die het erg leuk vinden om samen muziek te maken. De instrumenten, die we in het orkest gebruiken zijn: drumstel, gitaar, piano, keyboards, bas, accordeons en melodica's. Daarnaast gebruiken we ook ritme-instrumenten, zoals tamboerijn, sambaballen, claves, bongo's etc..

Heb je een ander instrument, kun je dat bespelen en wil je bij ons komen spelen, benader dan één van onze dirigenten. Zij bekijkt of het binnen het orkest past en misschien kun je ook wel met jouw eigen instrument bij ons terecht. Op onze website is o.a. een videocompilatie van de uitvoering van het jeugdorkest te vinden, www.mondolia.nl.

Basiskennis

Om er voor te zorgen dat je leuke muziek kunt brengen, moeten alle jeugdleden over basiskennis beschikken. Daarom hebben alle kinderen eerst hun muziekdiploma bij onze vereniging behaald. Heb jij nog geen kennis van de muziek kun je bij ons eerst diplomalessen volgen (zie informatie over diplomalessen). Kun je al een instrument bespelen en beschik je over de basiskennis muziek? Dan kunnen we kijken of je zonder diplomalessen ook kunt instromen.

Muziekkeuze

Plezier staat voorop. Daarom vinden we het belangrijk, dat de jeugd de nummers zelf ook leuk vinden en mogen dan ook zelf nummers inbrengen. De ideeën worden verzameld en bekeken of ze geschikt zijn voor het orkest. Dan worden de nummers speciaal voor het jeugdorkest gearrangeerd.

Deze nummers bestaan uit meerdere partijen. Van makkelijke tot moeilijke partijen en van instrumentale- tot zangnummers. Iedereen moet mee kunnen doen. 

Het repertoire dat we spelen is gevarieerd. Van instrumentale tot zangnummers, uit de oude doos en top 40 liedjes.

Showelement

De kinderen mogen aangeven of ze een nummer willen zingen of op een ritme-instrument willen spelen. Natuurlijk wordt geluisterd welke stem bij welk nummer past. Maar naast muziek en zang vinden we het ook leuk om bij sommige nummers ons te verkleden en een showelement toe te voegen. De kinderen mogen daar vanzelfsprekend zelf over meedenken en -doen.

Kosten

Voor jeugdleden kost het lidmaatschap € 10,00 per maand.

Meer weten?

Kom dan gerust kijken op een dinsdagavond in de peuterspeelzaal bij het Dorpshuis in Oosterhuizen. Uiteraard mag je ook mailen met de dirigentes Mariël van Wijngeeren en Mirjan Berends e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interesse om lid te worden? Klik dan hier.

02 Jeugdorkest

Van Links naar rechts: Linda van den Beukel, Mirjan Kleverwal, Suze Wassink, Sylvia de winkel, Danny Dolman, Silke Wilbrink, Luuk van den Beukel, Wesley Dolman, Mariël van Wijngeeren en Thomas Brink

Facebook

Logo in kleur op A5 formaat

Zomaar wat foto's

Sociale Media