Jeugdorkest

Jeugdorkest

Twee dirigentes

Het jeugdorkest heeft twee dirigenten: Mariël van Wijngeeren en Mirjan Kleverwal. Elke dinsdagavond oefenen zij van 19.15 tot 20.15 uur met het jeugdorkest in het Dorpshuis te Oosterhuizen. Met als doel: op een gezellige manier samen muziek maken en een gevarieerd programma brengen op de jaarlijkse uitvoering in maart.

Orkest

Het orkest bestaat uit een groep jongens en meisjes, die het erg leuk vinden om samen muziek te maken. De instrumenten, die we in het orkest gebruiken zijn: drumstel, gitaar, piano, keyboards, bas, accordeons en melodica's. Daarnaast gebruiken we ook ritme-instrumenten, zoals tamboerijn, sambaballen, claves, bongo's etc..

Kinderen kunnen meedoen in het jeugdorkest als ze hun muziekdiploma bij onze vereniging hebben behaald (of al over een goede basiskennis muziek beschikken en een instrument kunnen bespelen).

Muziekkeuze

Plezier staat voorop. Daarom vinden we het belangrijk, dat de jeugd de nummers zelf ook leuk vinden en mogen dan ook zelf nummers inbrengen. De ideeën worden verzameld en bekeken of ze geschikt zijn voor het orkest. Dan worden de nummers speciaal voor het jeugdorkest gearrangeerd.

Deze nummers bestaan uit meerdere partijen. Van makkelijke tot moeilijke partijen en van instrumentale- tot zangnummers, zodat iedereen mee kan doen.

We brengen o.a. nummers zoals: Hey Brother van Aviici of Summer van Calvin Harris, One Way Or Another van One Direction, Stilte in de storm (Jan Smit), het Vliegerlied van Café The Block, Me and my selfie van Mylène en Rosanne, Beauty and the brains van Nielson en Kijk omhoog van Nick en Simon, Klaar voor de start van kinderen voor kinderen.

Showelement

De kinderen mogen aangeven of ze een nummer willen zingen of op een ritme-instrument willen spelen. Natuurlijk wordt geluisterd welke stem bij welk nummer past.Maar naast muziek en zang vinden we het ook leuk om bij sommige nummers ons te verkleden en een showelement toe te voegen.

Een goed voorbeeld is het nummer Flodder act, waarbij vooraf een mini toneelstukje werd gespeeld met een echte Ma Flodder en Opa in de rolstoel, voordat het nummer gespeeld werd. Ook bij "Mam ik ben een grote meid" uit musical hairspray waren de zangeressen van dat nummer verkleed. Bij "Singing in the rain" werd er zelfs gedanst en ook het publiek mag dan meedoen.

Ook andere nummers kleden we soms wat aan, zoals het nummer "Lelijk van dichtbij" was de zangeres bijzonder gekleed om zo een beetje dichter bij de titel van het nummer te komen. De kinderen mogen daar vanzelfsprekend zelf meedenken en meedoen.

Interesse om lid te worden? Klik dan hier.

Jeugdorkest

Facebook

logo kleur witte achtergrond

Sociale Media