Diploma-lessers

Diplomalessers 2 Small

Kinderen, die muziek willen leren maken en in het jeugdorkest willen spelen, krijgen eerst muziekles (meestal in groepjes van 2). Ze leren dan noten lezen en een melodica bespelen.

We vinden het belangrijk, dat kinderen de muziek om te spelen ook leuk vinden. Maar om er voor te zorgen dat je leuke muziek kunt maken moet je over basiskennis beschikken en een instrument kunnen bespelen.
Daarom willen wij dat alle (jeugd)leden eerst een muziekdiploma bij onze vereniging halen.

Wie/wat/waar

Op maandagavond en dinsdagavond geeft Mariël van Wijngeeren en Linda van den Beukel muziekles in het Dorpshuis te Oosterhuizen. Meestal krijgen de leerlingen les in groepjes van twee.

Een les duurt dertig minuten. In overleg wordt het aanvangstijdstip gekozen. De leerlingen kunnen in principe op elk moment van het jaar instromen. Uiteraard e.e.a. in goed overleg met de dirigente.

Lesmethode

Bij de tweede of derde les krijgen de kinderen een melodica mee naar huis. Ook een lesboek mag niet ontbreken. We maken gebruik van de lesmethode "Holzshuh". Dat is het eerste lesboek voor een accordeon, maar dat is voor een toetseninstrument als een melodica ook zeer geschikt.

Als de leerling het lesboek goed heeft doorlopen en het laatste nummer goed kan spelen, ontvangt de leerling een diploma. Daarna mag de leerling overstappen naar het jeugdorkest. (dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur oefenavond).

Oefenen

Een leerling wil meestal zo snel mogelijk overstappen naar het jeugdorkest. Dat is ook heel begrijpelijk. Het is dan ook van belang, dat de leerling thuis oefent. Hoe meer er geoefend wordt, hoe sneller hij/zij kan overstappen naar het jeugdorkest. Elke leerling bepaald het tempo voor zichzelf.

Uitvoering

In maart houden we onze jaarlijkse uitvoering. Daaraan doen alle leden mee, dus ook de diplomalessers. Zelfs als ze pas met muziekles begonnen zijn. Dat vinden de meeste leerlingen spannend, maar ook erg leuk. Vanaf januari tot aan de uitvoering repeteren de diplomalessers samen, zodat zij tijdens de uitvoering een aantal liedjes samen kunnen spelen.

Meer weten?

Kom dan gerust langs op een maandag- of dinsdagavond in het Dorpshuis te Oosterhuizen. Je kunt ook bellen of mailen met dirigente Mariël van Wijngeeren, telefoonnummer 06-51333255 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze website kun je meer informatie vinden. Of als je lid wilt worden, klik dan hier.

Diplomalessers 2 Small

Met de klok mee: Aniek de Groot, Luuk van den Beukel, Melvin Wassink, Sylvia te Winkel, Jasper Roodink, Mischa Huis in 't Veld en Dewi Pelgrim

Facebook

logo kleur witte achtergrond

Sociale Media