Diploma-lessers

 

Kun je nog geen muziek maken? Geen probleem.

We geven ook muziekles. We vinden het belangrijk, dat kinderen de muziek om te spelen ook leuk vinden. Maar om er voor te zorgen dat je leuke muziek kunt maken moet je over basiskennis beschikken en een instrument kunnen bespelen.
Daarom willen wij dat alle (jeugd)leden eerst een muziekdiploma bij onze vereniging halen. Kun je al een instrument bespelen en beschik je over de basiskennis muziek? Dan kunnen we kijken of je zonder diplomalessen ook kunt instromen bij het jeugdorkest

Wie/wat/waar

Op maandagavond en dinsdagavond geeft Linda van den Beukel muziekles in de peuterspeelzaal van het Dorpshuis te Oosterhuizen. De leerlngen krijgen meestal les in groepjes van twee. 

Een les duurt dertig minuten. In overleg wordt het tijdstip gekozen. De leerlingen kunnen in principe op elk moment van het jaar instromen. Uiteraard e.e.a. in goed overleg met de dirigente.

Lesmethode

Meten bij de eerste les krijgen de kinderen een melodica mee naar huis. Ook een lesboek mag niet ontbreken. We maken gebruik van de lesmethode "Holzshuh". Dat is het eerste lesboek voor een accordeon, maar dat is voor een toetseninstrument als een melodica ook zeer geschikt.

Als de leerling het lesboek goed heeft doorlopen en het laatste nummer goed kan spelen, ontvangt de leerling een diploma. Daarna mag de leerling overstappen naar het jeugdorkest..

Oefenen

Een leerling wil meestal zo snel mogelijk overstappen naar het jeugdorkest. Dat is ook heel begrijpelijk. Het is dan ook van belang, dat de leerling thuis oefent. Hoe meer er geoefend wordt, hoe sneller hij/zij kan overstappen naar het jeugdorkest.

Uitvoering

In maart houden we ons jaarlijkse muziekfeest. Daaraan doen alle leden mee, dus ook de diplomalessers. Dat vinden de meeste leerlingen spannend, maar ook erg leuk. Vanaf januari tot aan de uitvoering repeteren de diplomalessers samen, zodat zij tijdens de uitvoering een aantal liedjes samen kunnen spelen.

Kosten

Voor diplomalessen kost het lidmaatschap € 15,- per maand.

Meer weten?

Kom dan gerust langs op een maandag- of dinsdagavond in het Dorpshuis te Oosterhuizen. Je kunt ook bellen of mailen met Linda van den Beukel telefoonnummer 055 - 506 1171 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze website kun je meer informatie vinden. Of als je lid wilt worden, klik dan hier.

 

Facebook

Logo versie 75 jaar

Zomaar wat foto's

Sociale Media